Binnenste Buiten

Ontdek HET OPSTELLINGSBORD MET E-bOOK

Ben jij een coach, therapeut, of hulpverlener op zoek naar concrete handvaten om jouw begeleiding te verrijken en cliënten te ondersteunen?

Het opstellingsbord brengt de binnenwereld van jouw cliënt helemaal tot leven.  Breng met het Binnenste Buiten Opstellingsbord (A2 formaat) de hele innerlijke wereld samen. Alle toneelspelers, materialen, behoeften en gevoelens krijgen letterlijk hun eigen plek. Zo komen verbanden aan het licht en krijgen cliënten meer grip op hun functioneren.

Voor wie?

De Binnenste Buiten Opstellingsbord is ontworpen om jou te helpen snel tot de kern te komen en effectiever te begeleiden. Deze krachtige tool is geschikt voor hulpverleners, coaches, psychotherapeuten, psychologen, begeleiders in het onderwijs of de zorg. 

Voor 81, 82 euro excl BTW   

"Het projecteren van je innerlijke wereld in driedimensionale vorm stelt je in staat om te zien wat er in de coulissen van je geest gebeurt en geeft je een veel duidelijker inzicht in je reacties op mensen en gebeurtenissen uit het verleden." - Van der Kolk

Het opstellingsbord

Ervaar de kracht van visualisatie met het Binnenste Buiten uniek vormgegeven opstellingsbord. Kom zo tot meer diepgang in minder tijd.

Veelgestelde vragen

Binnenste Buiten is een  methodiek die elementen uit verschillende psychologische benaderingen en methodieken integreert. We gebruikten bij de ontwikkeling van onze kaartenset vooral  inzichten uit de Jungiaanse psychologie van de archetypen, de Voice Dialogue-methode van Hal en Sidra Stone, de traumatheorie van Franz Ruppert, de inzichten van Brené Brown en Kristin Neff rond zelfcompassie, self-soothing uit EFT,  de methodiek “Een taal erbij” van Marleen Diekmann, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies door Riet Fiddelaers-Jaspers, de methodiek van Beeldkracht van Caroline Franssen  … Op deze manier ontstond een stevige en inhoudelijk rijke basis.

Deze integratieve aanpak zorgt ervoor dat diverse perspectieven samenkomen en elkaar versterken. Het resultaat is een holistische benadering die de complexiteit van het menselijk ervaren omvat.

Het leent zich uitstekend voor cliënten (jongeren of volwassenen) die behoefte hebben aan meer zelfinzicht en zichzelf beter willen leren kennen. Beelddenkers zullen zich volledig kunnen vinden in het visuele concept. Maar ook sterk rationeel ingestelde cliënten worden door de kaartenset op een veilige manier uitgedaagd om in contact te komen met hun gevoelens zonder afstand te moeten doen van hun ratio.

Het kan gebruikt worden als een louter coachend instrument om inzichten te verkrijgen en patronen te doorbreken. Daarnaast is het bruikbaar om naar diepere lagen te gaan, waarbij het veiligheid biedt bij verlies- en traumaverwerking.

Voorwaarde om de methodiek te gebruiken bij een cliënt, is dat de cliënt in staat is tot zelfreflectie, en zich kan vinden of verplaatsen in het concept dat onze persoonlijkheid uit vele delen bestaat. Bij cliënten met ernstige psychopathologie zoals psychoses en borderline is de methodiek mogelijk minder aangewezen. Ook als de cliënt op zoek is naar pasklare antwoorden, is de kaartenset niet geschikt. 

De methodiek is een veelzijdig instrument dat kan worden ingezet in verschillende contexten. De methodiek is een tool ontworpen voor hulpverleners, coaches, begeleiders, psychotherapeuten. Deze is afgestemd op de hulpvraag en eigenheid van jouw specifieke cliënt. Of je nu werkt aan persoonlijke groei, traumaverwerking, teambuilding, intervisie en supervisie, koppel- en gezinstherapie, verlies en rouw, deze kaartenset biedt ondersteuning.

Tegelijk kan de kaartenset ook gebruikt worden door cliënten die willen werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ondersteuning door een hulpverlener kan nodig zijn. 

Je ontvangt een e-book met uitleg bij de opstellingsbord en een gratis demo die jou op weg helpen zodat je als hulpverlener meteen aan de slag kan met de kaartenset en het opstellingsbord. Je koopt best wél nog de kaartenset aan als je de methodiek wil kunnen toepassen. Wil je nog veel meer mogelijkheden met onze visuele tools en onze methodiek verkennen, dan ben je welkom bij een opleiding, zowel online als fysiek. 

Wat onze klanten zeggen

Scroll naar boven