Binnenste Buiten
materiaal tafelopstelling

Ontdek de Binnenste Buiten materialenset

Ben jij een toegewijde hulpverlener, therapeut of coach die op zoek is naar krachtige tools om diepere inzichten te creëren en belemmerende patronen te doorbreken? 

Ontdek dan onze  Binnenste Buiten materialenset, ontworpen om de methodiek tastbaar te maken en de binnen-en buitenwereld van jouw cliënt zichtbaar te maken. 

De inhoud van de MATERIALENSET voor tafelopstellingen

Deze materialenset voor tafelopstellingen bestaat uit aantrekkelijke en duurzame materialen die al het nodige materiaal bevatten om de methodiek tot leven te brengen.
De verschillende materialen zijn zorgvuldig uitgekozen om de innerlijke wereld van jouw cliënten in beeld te brengen. Ontdek hoe deze opstellingsmateriaalset jou kan helpen om diepgaande gesprekken te voeren en je begeleiding te verrijken. *Elke set is uniek. De kleuren van de struikelblokken en parels kunnen per set verschillen.

tafelopstelling
tafelopstelling

Materialenset

zonder kaartenhouders
85 inclusief BTW
  •  

Materialenset

met 8 prachtige kaartenhouders
99
9
inclusief BTW
  •  

"Zodra je zichtbaar maakt wat iemand voelt, denkt en hoe hij/zij zich gedraagt, dan verandert er iets."

Veelgestelde vragen

Binnenste Buiten is een  methodiek die elementen uit verschillende psychologische benaderingen en methodieken integreert. We gebruikten bij de ontwikkeling van onze kaartenset vooral  inzichten uit de Jungiaanse psychologie van de archetypen, de Voice Dialogue-methode van Hal en Sidra Stone, de traumatheorie van Franz Ruppert, de inzichten van Brené Brown en Kristin Neff rond zelfcompassie, self-soothing uit EFT,  de methodiek “Een taal erbij” van Marleen Diekmann, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies door Riet Fiddelaers-Jaspers, de methodiek van Beeldkracht van Caroline Franssen  … Op deze manier ontstond een stevige en inhoudelijk rijke basis.

Deze integratieve aanpak zorgt ervoor dat diverse perspectieven samenkomen en elkaar versterken. Het resultaat is een holistische benadering die de complexiteit van het menselijk ervaren omvat.

Het leent zich uitstekend voor cliënten (jongeren of volwassenen) die behoefte hebben aan meer zelfinzicht en zichzelf beter willen leren kennen. Beelddenkers zullen zich volledig kunnen vinden in het visuele concept. Maar ook sterk rationeel ingestelde cliënten worden door de kaartenset op een veilige manier uitgedaagd om in contact te komen met hun gevoelens zonder afstand te moeten doen van hun ratio.

Het kan gebruikt worden als een louter coachend instrument om inzichten te verkrijgen en patronen te doorbreken. Daarnaast is het bruikbaar om naar diepere lagen te gaan, waarbij het veiligheid biedt bij verlies- en traumaverwerking.

Voorwaarde om de methodiek te gebruiken bij een cliënt, is dat de cliënt in staat is tot zelfreflectie, en zich kan vinden of verplaatsen in het concept dat onze persoonlijkheid uit vele delen bestaat. Bij cliënten met ernstige psychopathologie zoals psychoses en borderline is de methodiek mogelijk minder aangewezen. Ook als de cliënt op zoek is naar pasklare antwoorden, is de kaartenset niet geschikt. 

De methodiek is een veelzijdig instrument dat kan worden ingezet in verschillende contexten. De methodiek is een tool ontworpen voor hulpverleners, coaches, begeleiders, psychotherapeuten. Deze is afgestemd op de hulpvraag en eigenheid van jouw specifieke cliënt. Of je nu werkt aan persoonlijke groei, traumaverwerking, teambuilding, intervisie en supervisie, koppel- en gezinstherapie, verlies en rouw, deze kaartenset biedt ondersteuning.

Tegelijk kan de kaartenset ook gebruikt worden door cliënten die willen werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ondersteuning door een hulpverlener kan nodig zijn. 

Je ontvangt een e-book met uitleg bij de kaartenset en een gratis demo die jou op weg helpen zodat je als hulpverlener meteen aan de slag kan met de kaartenset. Wil je nog veel meer mogelijkheden met de kaartenset verkennen, dan ben je welkom bij een opleiding, zowel online als fysiek. 

Wat onze klanten zeggen

Scroll naar boven