fbpx
Patricia Vandenameele Michèle De Groote Mijn Binneste Buiten

Geef jouw cliënten én jezelf de spotlight die jullie écht verdienen.

Trainingstraject voor gepassioneerde zorgverleners

Van vastlopen
naar zien
En beweging...

Deze methodiek geeft je vertrouwen én houvast , terwijl je volop kan afstemmen op jouw cliënt.

Zet met De Binnenste Buiten Methodiek op een visuele integratieve manier wat binnenin bij de cliënt leeft in de schijnwerpers.

Met concrete handvaten, demonstraties, praktijkvoorbeelden en een schat aan praktische oefeningen leer je al doende hoe je met deze onderbouwde visuele methodiek recht naar de kern gaat. Deze methodiek geeft je houvast, terwijl je flow alle ruimte krijgt. 

Herken je dit?

Jouw struikelblokken tijdens je gesprekken

Tafelopstelling voice dialogue

Herken je je in één van de situaties? Dan is De Binnenste Buiten Training iets voor jou.

Coaching & psychotherapie
kan met zoveel
meer flow

Je wil als hulpverlener vol vertrouwen begeleiden zonder voortdurend na te denken over de volgende stap en te twijfelen. Zonder te forceren. Je staat verstelt wat je kan bereiken door de principes van de methodiek toe te passen.

Helder en toegankelijk. Vanuit diep vertrouwen in jezelf en jouw cliënt. 

In plaats van vast te hangen in symptomen of problemen, kom je als vanzelf waar het écht over gaat. , terwijl je volop kan afstemmen op jouw cliënt.

0 +
enthousiaste klanten
0
jaar praktijkervaring
0 +
volgers

"Zodra je zichtbaar maakt wat iemand voelt, denkt en hoe zij/zich gedraagt, dan verandert er iets. Hoe nauwkeuriger de verschillende aspecten van iemand in beeld worden gebracht, hoe makkelijker het wordt om de verschillende aspecten van de persoonlijkheid, aan te sturen."

Klinisch orthopedagoog

MICHELE dE gROOTE

Training sociale vaardigheden

Toen ik startte met begeleiden verloor ik soms het overzicht tijdens mijn begeleidingen. Ik vond het belangrijk om er helemaal te kunnen zijn voor mijn studenten én cliënten, maar soms ging het daardoor net alle kanten uit. Of op andere momenten had ik alles tot in de puntjes voorbereid, maar bleek dat in het hier en nu niet wat nodig is. Dat maakte me soms onzeker. 

Het mocht allemaal meer op mijn manier. Met meer flow. Eenvoudiger. Speelser. En vooral zonder oordeel.

Patricia Vandenameele

En ik kreeg dan weer steeds meer cliënten met heel diverse en soms complexe hulpvragen. Ik wilde iets waar ik altijd op kan terugvallen. Ik wilde meer achterover kunnen leunen. Mijn voeler, mijn creatieveling, mijn ordehouder en mijn verantwoordelijke laten samenwerken? Hoe heerlijk zou dat zijn?

Daarom hebben we in de voorbije jaren een manier van begeleiden gecreëerd die voelt als thuiskomen én die ervoor zorgt dat we recht naar de kern gaan. 

We ontdekten hoe beelden blijven plakken. Tot 8 keer meer dan woorden alleen.

Deze methodiek geeft je de nodige houvast terwijl je flow alle ruimte krijgt. We voelen zoveel meer vertrouwen in onszelf én onze cliënt/student. We delen deze methodiek graag met jou in dit traject.

Training coaching Patricia Vandenameele

Applaus van
onze deelnemers

Leer de methodiek van binnenuit kennen

Je leert...

Wat levert het jou op als hulpverlener?

Concrete handvaten

Snel tot de kern

zelfvertrouwen

Breed inzetbaar

Wat levert het op voor jouw client?

Diepgaand zelfinzicht & reflectie

veiligheid

uniek & AANTREKKELIJK materiaal voor persoonlijke groei

Visuele ondersteuning

Training voice dialogue

Aan de slag

Welk script past het best bij jou? 

Zelf op je eigen tempo

Monoloog

investering

497 euro
of 47 euro per maand

*twaalfmaandelijke schijven,

prijzen exclusief BTW

Met begeleiding

Samenspel

investering

697 euro
of 67 euro per maand

*twaalfmaandelijke schijven, prijzen exclusief BTW

*Enkel wie inschrijft voor de training kan inschrijven voor de livedag van donderdag 30 januari, individuele en groepssupervisies, …

Het lesoverzicht

Maar dus die lesinhoud, concreet, hoe zit dat precies in elkaar?

Module 1
het leven als een toneelstuk

Na deze module weet je perfect waarmee je rekening moet houden bij het maken van een succesvolle tafelopstelling. Je kent de bouwstenen van de methodiek en je vindt jouw weg in het materiaal. Je kan de methodiek toegankelijk en laagdrempelig aanbrengen bij jouw cliënten of leerlingen. 

Module 2: De

hoofdrolspelers als overlevingsmechanismen

Na deze module kan je overlevingsmechanismes en patronen bij je cliënten én jezelf herkennen. Jouw cliënten leren hun hoofdrolspelers of overlevingsmechanismes herkennen waardoor ze er niet meer mee samenvallen (kwaliteiten, valkuilen, behoeften, energie, …). Je weet welke vragen je kan stellen en hoe de overlevingsmechanismes kunt erkennen met het visule materiaal en de kaarten. 

Module 3
nieuwe mogelijkheden
Toneelspelers achter de coulissen

Na deze module ontdek je welke andere mogelijkheden jou en je cliënten nog kunnen exploreren. En welke delen van jezelf en jouw cliënten verstopt raakten achter de coulissen. Het wordt zichtbaar welke onvervulde behoeftes deze delen kunnen vervullen. Via praktische oefeningen geef je deze toneelspelers terug een plek op het toneel. 

Module 4
Het krachtig zelfbewust ik
regisseert het toneel

Na deze module leer je hoe je bewustere keuzes kan maken in jouw eigen gesprekken. Tegelijk heb je nu de tools in handen om de ontwikkeling van een krachtig zelfbewust ik te ondersteunen. Door praktische oefeningen help je jouw cliënten een nieuw draaiboek te schrijven dat écht bij hen past. 

Module 5
Innerlijke drama's
kwetsbaarheid
en traumastukken

Na deze module kan je met zelfvertrouwen dieper duiken naar waar de oorsprong ligt van de struikelblokken en overlevingsmechanismes van jouw cliënt en bij jezelf. Je hebt nu de concrete handvaten om pijnlijke ervaringen en trauma op een toegankelijke en veilige manier bespreekbaar te maken via het materiaal. 

Module 6
De rol van de
innerlijke trooster

Je worstelt niet langer met de vraag ‘Ja, goed dat ik die linken allemaal zie én wat nu? Je leert jezelf en jouw cliënt veiligheid zoeken bij zichzelf door de innerlijke trooster de activeren. Via een waaier aan praktische tools en oefeningen leert je cliënt zichzelf te geven wat het gemist heeft. Zo geef je troost aan het innerlijk kind (zelfcompassie). 

Module 7
dialoog van de binnenwereld
de innerlijke criticus

Na deze module herken je zelfkritiek meteen als de innerlijke criticus . Je kan nu met vertrouwen omgaan met jouw eigen innerlijke criticus en die van jouw cliënt/leerling. Dit dankzij een doorleefd stappenplan en een heleboel praktische oefeningen. 

Module 8
Dialoog van de binnenwereld
de innerlijke supporter

Na deze module leer je om de innerlijke supporter bij jezelf én jouw cliënt/leerling te activeren op een duurzame manier. 

Veelgestelde vragen

Als je kiest voor de optie ‘monoloog’ kan je de training volledig op eigen tempo doorlopen. De inhoud is beschikbaar vanaf 6 oktober dus je kan er op eigen tempo doorheen.  Je krijgt 2 jaar de tijd om de online training te doorlopen. 2 jaar is meer dan voldoende tijd om door al het materiaal te gaan als je er actief mee aan de slag gaat.  Binnen deze termijn kan je de video’s zoveel bekijken als je zelf wil. De downloads kan je downloaden en kan je dus levenslang gebruik van maken. 

Kies je voor de optie ‘samenspel’ dan bieden we naast de leeromgeving ook online groepssessies aan waar we je heel persoonlijk begeleiden. Jouw vragen en twijfels worden beantwoord. We duiken dieper in op jouw cases. 

Binnenste Buiten is een  methodiek die elementen uit verschillende psychologische benaderingen en methodieken integreert. We gebruikten bij de ontwikkeling van onze kaartenset vooral  inzichten uit de Jungiaanse psychologie van de archetypen, de Voice Dialogue-methode van Hal en Sidra Stone, de traumatheorie van Franz Ruppert, de inzichten van Brené Brown en Kristin Neff rond zelfcompassie, self-soothing uit EFT,  de methodiek “Een taal erbij” van Marleen Diekmann, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies door Riet Fiddelaers-Jaspers, de methodiek van Beeldkracht van Caroline Franssen  … Op deze manier ontstond een stevige en inhoudelijk rijke basis.

Deze integratieve aanpak zorgt ervoor dat diverse perspectieven samenkomen en elkaar versterken. Het resultaat is een holistische benadering die de complexiteit van het menselijk ervaren omvat.

Het leent zich uitstekend voor cliënten (jongeren of volwassenen) die behoefte hebben aan meer zelfinzicht en zichzelf beter willen leren kennen. Beelddenkers zullen zich volledig kunnen vinden in het visuele concept. Maar ook sterk rationeel ingestelde cliënten worden door de kaartenset op een veilige manier uitgedaagd om in contact te komen met hun gevoelens zonder afstand te moeten doen van hun ratio.

Het kan gebruikt worden als een louter coachend instrument om inzichten te verkrijgen en patronen te doorbreken. Daarnaast is het bruikbaar om naar diepere lagen te gaan, waarbij het veiligheid biedt bij verlies- en traumaverwerking.

Voorwaarde om de methodiek te gebruiken bij een cliënt, is dat de cliënt in staat is tot zelfreflectie, en zich kan vinden of verplaatsen in het concept dat onze persoonlijkheid uit vele delen bestaat. Bij cliënten met ernstige psychopathologie zoals psychoses en borderline is de methodiek mogelijk minder aangewezen. Ook als de cliënt op zoek is naar pasklare antwoorden, is de kaartenset niet geschikt. 

De methodiek is een veelzijdig instrument dat kan worden ingezet in verschillende contexten. De methodiek is een tool ontworpen voor hulpverleners, coaches, begeleiders, psychotherapeuten. Deze is afgestemd op de hulpvraag en eigenheid van jouw specifieke cliënt. Of je nu werkt aan persoonlijke groei, traumaverwerking, teambuilding, intervisie en supervisie, koppel- en gezinstherapie, verlies en rouw, deze kaartenset biedt ondersteuning.

Tegelijk kan de kaartenset ook gebruikt worden door cliënten die willen werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ondersteuning door een hulpverlener kan nodig zijn. 

Je kan betalen met alle meestgebruikte betaalmethodes (Bancontact, Ideal, Creditcard). Er is ook een mogelijkheid tot gespreid betalen. Je kan kiezen om in 12x te betalen (per maand). 

 

Nee, de materialen zijn niet inbegrepen. Deze kan je wel apart aankopen. 

Ja, onze methodiek is sterk geïnspireerd op Voice Dialogue. Binnenste Buiten en Voice Dialogue zijn allebei delenwerk. Beide methodieken gaan ervan uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit verschillende kanten of ikken. Voice Dialogue en Binnenste Buiten delen dezelfde visie: alle versies van jezelf zijn welkom.

Voice Dialogue spreekt over de subpersoonlijkheden in de bus. De Voice Dialogue facilitator gaat in gesprek met de verschillende stemmen en laat hen één voor één aan het woord. Binnenste Buiten is een visuele methodiek: we werken met tafelopstellingen en de metafoor van het toneel. Wat Voice Dialogue de primaire zelven noemt, noemen wij bijvoorbeeld de hoofdrolspelers. De ‘hoofdrolspelers’ verschijnen op het toneel wanneer we ons kwetsbaar voelen. Zo kan bijvoorbeeld ‘een sterke pleaser’ in onszelf ontstaan uit angst om opnieuw afgewezen te worden. Alle delen of versies van de cliënt worden verbeeld via geconcretiseerde en geïllustreerde kaarten. Zo herkent de cliënt moeiteloos eigen strategieën, kwaliteiten en behoeftes. De hele innerlijke wereld van de cliënt, dus niet alleen de innerlijke delen wordt samen met het andere materiaal van de toolkit op een overzichtelijke manier in beeld gebracht.

We brengen samen met de cliënt op een laagdrempelige en traumasensitieve manier ALLE delen in beeld op het opstellingsbord. We beogen op die manier inzicht en overzicht: op een gelaagde manier worden de linken tussen hoofdrolspelers, hun onderliggende kwetsbaarheid en de nodige zelfcompassie gelegd én op tafel geplaatst. Van zien, over-zien, graag zien, in-zien naar beweging!

Beide methodieken zijn perfect te combineren met elkaar en versterken elkaar…!

Er zijn heel wat cursisten die al een voice dialogue training volgden en nadien ook nog deze training volgen. Dus voice dialogue fan, wees welkom!

Nee, het hele traject is erop gericht om jou stap voor stap de methodiek eigen te maken. We zien dat het voor startende professionals vaak de nodige houvast geeft waardoor het mogelijk wordt om met meer vertrouwen te begeleiden. We geven jou de nodige achtergrond om de methodiek op een onderbouwde manier in te zetten.

We zouden het zelf bijzonder fijn hebben gevonden om deze houvast gehad te hebben van bij de start. Zeker ook als starter ben je van harte welkom!

Ook als ervaren professional ga je er nog bijzonder veel uithalen. Er doen ook telkens veel ervaren hulpverleners mee met het traject. We denken bijvoorbeeld aan professionals die vertrouwd zijn met de duplomethodiek, schematherapie, voice dialogue, EFT, ACT, stoelenwerk, ..

We merken dat ervaren professionals ook nog op zoek zijn naar nieuwe methodieken om hun begeleidingen te verrijken. We merken dat die ervaren hulpverleners sneller de methodiek kunnen integreren binnen alles wat al in hun rugzakje zit. Je zal sneller linken leggen met andere methodieken, leren ‘spelen’ met de methodiek en aanvoelen welk element uit de methodiek wanneer nodig is. Ervaren hulpverleners durven al meer experimenteren. We merken dat het ook voor ervaren ondernemers een waardevol element en toevoeging is in hun rugzak.

Ja, ook voor coachende vragen is de methodiek bijzonder helpend. Michèle zet de methodiek bijvoorbeeld in tijdens supervisiesessies in de lerarenopleiding. Studenten halen allerlei zorgen aan rond faalangst, zelfvertrouwen, zelfzorg, moeilijk nee-zeggen, weinig tijd voor vrije tijd, uitstelgedrag, … De methodiek geeft mij als begeleider handvaten en de studenten ervaren al in één of twee tafelopstellingen zoveel verandering.

Intussen gebruiken ook veel professionals de methodiek bij louter coachende vragen. Verschillende coaches, leerlingbegeleiders, leerondersteuners gingen jou voor. 

Wie zich heeft ingeschreven voor de online training, krijgt toegang tot onze livedagen en individuele en groepssupervisies. Op die manier kunnen we veel gerichter aan de slag tijdens live momenten. Ons eerste live moment staat gepland op donderdag 30 januari. Wees welkom!

Scroll naar boven
De gordijnen zijn geopend!

Trainingstraject Van vastlopen naar zien en beweging...

De gordijnen sluiten op 3 oktober middernacht