tafelopstellingen

Alles wat je nodig hebt om jouw cliënten
goed te begeleiden

De all-inn
Binnenste Buiten toolkit

De Binnenste Buiten toolkit is geschikt voor iedereen die zijn begeleidingen naar een hoger niveau wil tillen. 

Is deze toolkit iets voor mij?

Herken jij?

Onze reis naar Binnenste buiten & onze toolkit

Weet je, ook wij hebben onze momenten van twijfel en zoeken gekend. Als psychotherapeut & orthopedagoog opgeleid in een breed scala van theorieën en benaderingen, voelden we iets essentieels missen: een praktisch kompas. Iets dat niet alleen ons, maar ook de mensen die we begeleiden, houvast zou bieden. We wilden af van het eeuwige gepuzzel, op zoek naar iets dat direct voelbaar en toepasbaar was voor iedereen. Bovendien botsten we op de grenzen van gesprektherapie. We ontdekten hoe beelden een unieke brug kunnen slaan tussen denken en voelen. De ontwikkeling van onze methodiek bracht ons zelfvertrouwen. Nu begeleiden we met véél meer stevigheid én kunnen we in volle verbinding zijn met onze cliënt. 

We delen graag onze methodiek om je te helpen met meer zelfvertrouwen en veerkracht te begeleiden. Want ook jij kunt de diepste lagen aanraken, op een manier die veilig en vertrouwd is, voor zowel jou als je cliënt.

Liefs, Michèle & Patricia

hOE KAN DEZE TOOLKIT MIJ HELPEN?

Concrete handvaten

Snel tot de kern

zelfvertrouwen

Breed inzetbaar

Hoe kan deze toolkit mijn client helpen?

Diepgaand zelfinzicht & reflectie

veiligheid

uniek & AANTREKKELIJK materiaal voor persoonlijke groei

Visuele ondersteuning

Wat krijg je?

De kaartenset

Kaartenset coaching & psychotherapie

Deze set bestaat uit 35 prachtig unieke geïllustreerde kaarten die verschillende facetten van de persoonlijkheid van je cliënten vertegenwoordigen. 

Ontdek hoe kaarten als ‘mijn pleaser’, ‘mijn innerlijke criticus’, ‘mijn innerlijk gekwetst kind.’ je kunnen helpen om diepgaande gesprekken te voeren en je begeleiding te verrijken.

 

 

De gevoelens-en behoeftenset

mockup3
 • 50 gevoelenskaarten
 • 7 behoeftenkaarten
 • Gevoelens-en behoeftenchecklists

Het opstellings-materiaal

tafelopstelling
 • 5 houten struikelblokken
 • 5 houten halters of kracht/hulpbronnen
 • 5 parels
 • Een rood hartje of symbool voor zelfcompassie
 • 2 gekleurde volwassen popjes
 • 2 gekleurde kind popjes – symbool voor kwetsbaarheid of het gekwetst kind
 • 4 kegels of traumastukken
 • 8 kaartenhouders om de innerlijke toneelspelers die aan zet zijn recht te kunnen plaatsen.

Het opstellingsbord

 

Alle toneelspelers, materialen, behoeften en gevoelens krijgen letterlijk hun eigen plek. Zo komen verbanden aan het licht en krijgen cliënten meer grip op hun functioneren.

Uitgebreid e-book met handleiding

Online community

 

Community van gelijkgestemden om ervaringen en wins mee te delen. 

Digitaal overzicht kwaliteiten & valkuilen van de Toneelspelers

BONUS: toegang tot VIDEO met uitleg over het materiaal + visualisatie-oefening ‘Het magische toneel’

Mijn investering

De toolkit in termijnen

In drie keren
102 excl BTW
 •  

De all-in toolkit

Investering in één keer.
289
26
excl BTW
 •  

DE ALL-inn binnenste buiten toolkit
+ TRAINING HET MAGISCHE TONEEL

636
36
excl BTW
 • UNIEKE KANS
Meest gekozen

Veelgestelde vragen

Binnenste Buiten is een  methodiek die elementen uit verschillende psychologische benaderingen en methodieken integreert. We gebruikten bij de ontwikkeling van onze kaartenset vooral  inzichten uit de Jungiaanse psychologie van de archetypen, de Voice Dialogue-methode van Hal en Sidra Stone, de traumatheorie van Franz Ruppert, de inzichten van Brené Brown en Kristin Neff rond zelfcompassie, self-soothing uit EFT,  de methodiek “Een taal erbij” van Marleen Diekmann, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies door Riet Fiddelaers-Jaspers, de methodiek van Beeldkracht van Caroline Franssen  … Op deze manier ontstond een stevige en inhoudelijk rijke basis.

Deze integratieve aanpak zorgt ervoor dat diverse perspectieven samenkomen en elkaar versterken. Het resultaat is een holistische benadering die de complexiteit van het menselijk ervaren omvat.

Het leent zich uitstekend voor cliënten (jongeren of volwassenen) die behoefte hebben aan meer zelfinzicht en zichzelf beter willen leren kennen. Beelddenkers zullen zich volledig kunnen vinden in het visuele concept. Maar ook sterk rationeel ingestelde cliënten worden door de kaartenset op een veilige manier uitgedaagd om in contact te komen met hun gevoelens zonder afstand te moeten doen van hun ratio.

Het kan gebruikt worden als een louter coachend instrument om inzichten te verkrijgen en patronen te doorbreken. Daarnaast is het bruikbaar om naar diepere lagen te gaan, waarbij het veiligheid biedt bij verlies- en traumaverwerking.

Voorwaarde om de methodiek te gebruiken bij een cliënt, is dat de cliënt in staat is tot zelfreflectie, en zich kan vinden of verplaatsen in het concept dat onze persoonlijkheid uit vele delen bestaat. Bij cliënten met ernstige psychopathologie zoals psychoses en borderline is de methodiek mogelijk minder aangewezen. Ook als de cliënt op zoek is naar pasklare antwoorden, is de methodiek niet geschikt. 

De methodiek is een veelzijdig instrument dat kan worden ingezet in verschillende contexten. De methodiek is een tool ontworpen voor hulpverleners, coaches, begeleiders, psychotherapeuten. Deze is afgestemd op de hulpvraag en eigenheid van jouw specifieke cliënt. Of je nu werkt aan persoonlijke groei, traumaverwerking, teambuilding, intervisie en supervisie, koppel- en gezinstherapie, verlies en rouw, deze kaartenset biedt ondersteuning.

Je ontvangt een e-book met uitleg bij de methodiek en een gratis demo die jou op weg helpen zodat je als hulpverlener meteen aan de slag kan met de toolkit. Daarnaast ontvang je ook een video met uitleg over de verschillende materialen en een visualisatieoefening. Wil je nog veel meer mogelijkheden met de kaartenset verkennen, dan ben je welkom bij een opleiding, zowel online als fysiek. 

Super dat je hierbij stilstaat. De toolkit is erop gericht om jou al het materiaal te geven om jouw cliënten kwalitatief te kunnen begeleiden. Op een manier die helemaal bij jou en jouw cliënt past. 

Onze illustratrice heeft met liefde unieke tekeningen ontworpen, die wij hebben gecombineerd met de inhouden uit onze methodiek. Daarbovenop zijn de meeste opstellingsmaterialen zijn met de hand gemaakt en duurzaam. Hierdoor krijgen niet alleen de tools een speciale waarde, maar kunnen ze ook langdurig en kwalitatief worden gebruikt.
Wat onze toolkit extra bijzonder maakt, is dat je niet alleen de tools krijgt, maar ook toegang hebt tot onze visuele integratieve methodiek. Na jaren van onderzoek en praktijktests hebben we ontdekt dat deze methodiek echt effectief is. We geloven oprecht dat het gebruik van onze materialen in combinatie met onze methodiek ook de kwaliteit van jouw werk naar een hoger niveau tilt. Dit blijkt ook uit de vele positieve reacties op de materialen en de methodiek. We weten uit ervaring ook dat de methodiek het best werkt als je alle materialen combineert. Elke tool heeft zijn unieke functie in het geheel van de methodiek. We geloven dan ook dat je deze investering op korte termijn terugverdiend.
Scroll naar boven