Binnenste Buiten

Ontdek de Binnenste Buiten Kaartenset

Ben jij een coach, therapeut, of hulpverlener op zoek naar concrete handvaten om jouw begeleiding te verrijken en cliënten te ondersteunen? Of ben je een cliënt die graag thuis aan de slag wil gaan om meer inzicht te krijgen in je eigen binnenwereld? 

Dan is de Binnenste Buiten Kaartenset jouw bondgenoot. De kaartenset brengt de binnenwereld van jou of jouw cliënt op een unieke manier tot leven. 

Kaartenset coaching & psychotherapie

Voor wie?

De Binnenste Buiten Kaartenset is ontworpen om jou te helpen snel tot de kern te komen en effectiever te begeleiden. Deze krachtige tool is geschikt voor hulpverleners, coaches, psychotherapeuten, psychologen, begeleiders in het onderwijs of de zorg. 

Tegelijk kan deze tool ook gebruikt worden door cliënten die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Voor 53,72 euro excl BTW

Voor 65 euro incl BTW

De inhoud van de kaartenset

Deze set bestaat uit 35 prachtig unieke geïllustreerde kaarten die verschillende facetten van de persoonlijkheid van je cliënten vertegenwoordigen.
Elke kaart is zorgvuldig ontworpen met een passende naam en een beknopte beschrijving om de verschillende 'toneelspelers' van het leven van je cliënten te verbeelden en tot leven te brengen. Ontdek hoe kaarten als ‘mijn pleaser’, ‘mijn innerlijke criticus’, ‘mijn innerlijk gekwetst kind.’ je kunnen helpen om diepgaande gesprekken te voeren en je begeleiding te verrijken.

Veelgestelde vragen

Binnenste Buiten is een  methodiek die elementen uit verschillende psychologische benaderingen en methodieken integreert. We gebruikten bij de ontwikkeling van onze kaartenset vooral  inzichten uit de Jungiaanse psychologie van de archetypen, de Voice Dialogue-methode van Hal en Sidra Stone, de traumatheorie van Franz Ruppert, de inzichten van Brené Brown en Kristin Neff rond zelfcompassie, self-soothing uit EFT,  de methodiek “Een taal erbij” van Marleen Diekmann, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies door Riet Fiddelaers-Jaspers, de methodiek van Beeldkracht van Caroline Franssen  … Op deze manier ontstond een stevige en inhoudelijk rijke basis.

Deze integratieve aanpak zorgt ervoor dat diverse perspectieven samenkomen en elkaar versterken. Het resultaat is een holistische benadering die de complexiteit van het menselijk ervaren omvat.

Het leent zich uitstekend voor cliënten (jongeren of volwassenen) die behoefte hebben aan meer zelfinzicht en zichzelf beter willen leren kennen. Beelddenkers zullen zich volledig kunnen vinden in het visuele concept. Maar ook sterk rationeel ingestelde cliënten worden door de kaartenset op een veilige manier uitgedaagd om in contact te komen met hun gevoelens zonder afstand te moeten doen van hun ratio.

Het kan gebruikt worden als een louter coachend instrument om inzichten te verkrijgen en patronen te doorbreken. Daarnaast is het bruikbaar om naar diepere lagen te gaan, waarbij het veiligheid biedt bij verlies- en traumaverwerking.

Voorwaarde om de methodiek te gebruiken bij een cliënt, is dat de cliënt in staat is tot zelfreflectie, en zich kan vinden of verplaatsen in het concept dat onze persoonlijkheid uit vele delen bestaat. Bij cliënten met ernstige psychopathologie zoals psychoses en borderline is de methodiek mogelijk minder aangewezen. Ook als de cliënt op zoek is naar pasklare antwoorden, is de kaartenset niet geschikt. 

De methodiek is een veelzijdig instrument dat kan worden ingezet in verschillende contexten. De methodiek is een tool ontworpen voor hulpverleners, coaches, begeleiders, psychotherapeuten. Deze is afgestemd op de hulpvraag en eigenheid van jouw specifieke cliënt. Of je nu werkt aan persoonlijke groei, traumaverwerking, teambuilding, intervisie en supervisie, koppel- en gezinstherapie, verlies en rouw, deze kaartenset biedt ondersteuning.

Tegelijk kan de kaartenset ook gebruikt worden door cliënten die willen werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ondersteuning door een hulpverlener kan nodig zijn. 

Je ontvangt een e-book met uitleg bij de kaartenset en een gratis demo die jou op weg helpen zodat je als hulpverlener meteen aan de slag kan met de kaartenset. Wil je nog veel meer mogelijkheden met de kaartenset verkennen, dan ben je welkom bij een opleiding, zowel online als fysiek. 

Nee, deze zijn niet inbegrepen. Heb je interesse in onze toolkit met houten opstellingsmaterialen, houten popjes, gevoelens-en behoeftenset, het opstellingsbord, en meer dan kan je beter onze all-in Toolkit aankopen. 

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in voor de nieuwbrief. 

Je blijft op de hoogte van nieuwe producten of interessant aanbod. Je krijgt af en toe ook handige tips. Geen spam, beloofd. 

Scroll naar boven