Binnenste Buiten
Supervisietraject

Het magische toneel van Binnenste Buiten
- Online basistraining

Geef je cliënt terug regie over het eigen levenstoneel

Gekwetst kind

Voor wie?

De Binnenste Buiten Methodiek is een visuele methodiek om het levenstoneel van jouw cliënten in beeld te brengen en hoe je tafelopstellingen tot de kern van hun verhaal komt. 

Deze krachtige tool is geschikt voor hulpverleners, coaches, psychotherapeuten, psychologen, begeleiders in het onderwijs of de zorg. 

Hoe fijn zou het zijn als...?

"Zodra je zichtbaar maakt wat iemand voelt, denkt en hoe zij/zich gedraagt, dan verandert er iets. Hoe nauwkeuriger de verschillende aspecten van iemand in beeld worden gebracht, hoe makkelijker het wordt om de verschillende aspecten van de persoonlijkheid, aan te sturen."

Leer de methodiek van binnenuit kennen

Je leert...

Hoe gaan we te werk?

Stap voor stap vertrouwd met de methodiek

Wij begeleiden je via 6 boeiende online modules, elk zorgvuldig ontworpen om geleidelijk de methodiek eigen te maken. Deze modules volg je waar en wanneer jij maar wilt, op je eigen tempo. Maandelijks worden ook jouw vragen beantwoord. 

Praktische oefeningen en concrete tools

Elke module begint met een heldere theoretische uitleg. We tonen je daarna de methodiek in actie door middel van demonstraties en praktijkvoorbeeldenWe geven je praktische handvaten en concrete oefeningen (zoals visualisaties) waar je meteen mee aan de slag kan. Na elke module krijg je een opdracht om de theorie om te zetten in de praktijk.

Wat levert het jou op als hulpverlener?

Concrete handvaten

Je krijgt tastbare visuele en aantrekkelijke tools voor diepgaande reflectie en psycho-educatie.
Hierdoor kun je als hulpverlener meteen aan de slag, zonder langdurige voorbereiding.

Snel tot de kern

De visuele methodiek met de kaartenset is een krachtig hulpmiddel bij het verkennen van en snel inzicht krijgen in de binnenwereld van de cliënt: zijn/haar innerlijke toneelspelers, met hun eigen emoties, gedachten, gedrag en behoeften.

zelfvertrouwen

Door de houvast die de methodiek met kaarten en materiaal biedt, versterk je jouw begeleiding en vergroot je jouw zelfvertrouwen in de sessies.

Breed inzetbaar

De methodiek is flexibel en past zich aan aan de unieke behoeften van jouw cliënten.
Of je nu werkt aan persoonlijke groei, traumaverwerking, teambuilding, intervisie en supervisie, koppel- en gezinstherapie, verlies en rouw, ....

Wat levert het op voor jouw client?

Diepgaand zelfinzicht & reflectie

Onze methodiek helpt hem/haar om eigen gedachten, emoties en gedrag beter te begrijpen door specifieke 'toneelspelers' in de eigen binnenwereld te verkennen.

veiligheid

De methodiek biedt een veilige en fijne manier om pijnlijke ervaringen bespreekbaar te maken, en ingrijpende gebeurtenissen worden behapbaar.

uniek & AANTREKKELIJK materiaal voor persoonlijke groei

Met onze methodiek kun je op een visuele en creatieve manier aan de slag gaan om zichzelf beter te begrijpen en te groeien.

Visuele ondersteuning

Complexe concepten worden begrijpelijk door visuele ondersteuning.

Maar dus die lesinhoud, concreet, hoe zit dat precies in elkaar?

Het lesoverzicht

Ontdek de bouwstenen van de methodiek, de basisregels voor een succesvolle tafelopstelling en maak kennis met het materiaal.

We verdiepen ons in het ontstaan en het belang van onze persoonlijke ‘hoofdrolspelers’ op het levenspodium als overlevingsmechanisme. De specifieke eigenschappen (kwaliteiten, valkuilen, behoeften, energie, …) van de verschillende hoofdspelers en spelers die naar de coulissen werden verbannen komen aan bod en hoe je deze kan (h)erkennen.

Duik dieper in de coulissen van het innerlijke toneel en ontdek als hulpverlener hoe je cliënten begeleidt bij het omgaan met kwetsbaarheid en traumastukken. Begrijp waarom het innerlijk kind soms naar de coulissen wordt verbannen en leer hoe je troost biedt en contact herstelt met het innerlijk kind (zelfcompassie). 

Leid als hulpverlener cliënten terug naar hun regisseursstoel op het toneel van het leven. Je ontdekt eveneens hoe een krachtige zelfbewust ik kan ontwikkelen en hoe je als hulpverlener deze ontwikkeling kan ondersteunen. Praktische oefeningen helpen om de cliënt een nieuw draaiboek te schrijven dat écht bij hen past.

Als hulpverlener ontwikkel je inzicht in de innerlijke criticus en supporter. Leer de innerlijke criticus te herkennen, maak contact met onderliggende kwetsbaarheid en ontwikkel de bemoedigende stem van de innerlijke supporter. Praktische oefeningen, affirmaties, en (visualisatie)oefeningen zorgen voor een diepgaande dialoog in de binnenwereld van je cliënt.

Verdiep je begrip als hulpverlener over hoe de innerlijke toneelspelers het samenspel in relaties beïnvloeden. Leer hoe je de interactie tussen de toneelspelers in cliëntrelaties in beeld brengt. Ontdek hoe ergernissen leermomenten kunnen worden en waarom eigen kwetsbaarheid een krachtig hulpmiddel is in relaties.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Tafelopstelling Mijn Binnenste Buiten

Veelgestelde vragen

Deze online training is bedoeld voor hulpverleners, psychologen, psychotherapeuten, coaches, of begeleiders in de zorg of het onderwijs. 

De inhoud is beschikbaar vanaf 19 februari dus je kan er op eigen tempo doorheen.  Je krijgt 6 maanden de tijd om de online training te doorlopen. 6 maanden is meer dan voldoende tijd om door al het materiaal te gaan als je er actief mee aan de slag gaat.  Binnen deze termijn kan je de video’s zoveel bekijken als je zelf wil. De downloads kan je downloaden en kan je dus levenslang gebruik van maken. 

Ja, maandelijks worden jouw vragen beantwoord. De antwoorden op al jullie vragen worden opgenomen in de online training. 

Binnenste Buiten is een  methodiek die elementen uit verschillende psychologische benaderingen en methodieken integreert. We gebruikten bij de ontwikkeling van onze kaartenset vooral  inzichten uit de Jungiaanse psychologie van de archetypen, de Voice Dialogue-methode van Hal en Sidra Stone, de traumatheorie van Franz Ruppert, de inzichten van Brené Brown en Kristin Neff rond zelfcompassie, self-soothing uit EFT,  de methodiek “Een taal erbij” van Marleen Diekmann, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies door Riet Fiddelaers-Jaspers, de methodiek van Beeldkracht van Caroline Franssen  … Op deze manier ontstond een stevige en inhoudelijk rijke basis.

Deze integratieve aanpak zorgt ervoor dat diverse perspectieven samenkomen en elkaar versterken. Het resultaat is een holistische benadering die de complexiteit van het menselijk ervaren omvat.

Het leent zich uitstekend voor cliënten (jongeren of volwassenen) die behoefte hebben aan meer zelfinzicht en zichzelf beter willen leren kennen. Beelddenkers zullen zich volledig kunnen vinden in het visuele concept. Maar ook sterk rationeel ingestelde cliënten worden door de kaartenset op een veilige manier uitgedaagd om in contact te komen met hun gevoelens zonder afstand te moeten doen van hun ratio.

Het kan gebruikt worden als een louter coachend instrument om inzichten te verkrijgen en patronen te doorbreken. Daarnaast is het bruikbaar om naar diepere lagen te gaan, waarbij het veiligheid biedt bij verlies- en traumaverwerking.

Voorwaarde om de methodiek te gebruiken bij een cliënt, is dat de cliënt in staat is tot zelfreflectie, en zich kan vinden of verplaatsen in het concept dat onze persoonlijkheid uit vele delen bestaat. Bij cliënten met ernstige psychopathologie zoals psychoses en borderline is de methodiek mogelijk minder aangewezen. Ook als de cliënt op zoek is naar pasklare antwoorden, is de kaartenset niet geschikt. 

De methodiek is een veelzijdig instrument dat kan worden ingezet in verschillende contexten. De methodiek is een tool ontworpen voor hulpverleners, coaches, begeleiders, psychotherapeuten. Deze is afgestemd op de hulpvraag en eigenheid van jouw specifieke cliënt. Of je nu werkt aan persoonlijke groei, traumaverwerking, teambuilding, intervisie en supervisie, koppel- en gezinstherapie, verlies en rouw, deze kaartenset biedt ondersteuning.

Tegelijk kan de kaartenset ook gebruikt worden door cliënten die willen werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Ondersteuning door een hulpverlener kan nodig zijn. 

Je kan betalen met alle meestgebruikte betaalmethodes (Bancontact, Ideal, Creditcard). Er is ook een mogelijkheid tot gespreid betalen. Je kan kiezen om in 3 keer oftewel in 6 keer te betalen.

 

Wat onze klanten zeggen

Scroll naar boven